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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
14/01/2011 |
Data da última atualização: |
28/01/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CHIARI, L.; RESENDE, R. M. S.; Matida, E. T. |
Afiliação: |
LUCIMARA CHIARI, CNPGC; ROSANGELA MARIA SIMEAO RESENDE, CNPGC; Elizangela Tieko Matida, UFMS. |
Título: |
Mating system parameters in Stylosanthes guianensis (Aubl.) Sw. based on RAPD markers |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Biotechnology, v. 9, n. 36, p. 5820-5822, set., 2010. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This study investigated the mating systems in Stylosanthes guianensis, an important tropical forage legume. Twelve progenies were analyzed with 21 polymorphic random amplified polymorphic DNA (RAPD) loci. The mating parameters estimated using the mixed mating model showed that this population practices a mixture of selfing (61.4%) and out-crossing (38.6%) for reproduction. The results also indicated that the fraction of multilocus out-crossing of about 8.2% occurred among related individuals. Low values were obtained for correlation of paternity (0.212 ± 0.046) and correlation of selfing among families (0.102 ± 0.001). These results have important implications to establish strategies of maintenance of germplasm and genetic breeding. |
Palavras-Chave: |
RAPD. |
Thesagro: |
Marcador Molecular; Melhoramento Genético Vegetal; Pastagem; Stylosanthes Guianensis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/25518/1/Chiari-et-al1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/04/2010 |
Data da última atualização: |
13/04/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
FREITAS, D. de G. C.; FERREIRA, L. F. D; CARVALHO, C. W. P.; PIROZI, M. R. |
Afiliação: |
DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; LUIZ FERNANDO DIAS FERREIRA, Instituto Federal do Espírito Santo; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; MÔNICA RIBEIRO PIROZI, UFV. |
Título: |
Cereal adicionado de farinha de bagaço de uva: aceitabilidade do consumidor. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE INGENIERÍA DE ALIMENTOS, 7., 2009, Bogotá. Integrando la ingeniería de alimentos con el bienestar. [S.l.: s.n.], 2009. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Aceitabilidade do consumidor; Cereal matinal; Extrusão termoplástica; Farinha de bagaço de uva; Farinha de milho. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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